Dandan Zhao die op uitnodiging van ons Provinciebestuur een maand als Toerende Toerist door de Provincie Antwerpen trekt, is ook een eerste keer in Kasterlee geweest voor een geocache spel rond de Hoge Mouw. In augustus komt ze nog eens terug om langs ons befaamde fietsknooppuntennetwerk te fietsen.

Maar ondertussen hebben we Dandan Zhao ook ingewijd in de geheimen van 'Kasterlee Pompoendorp'. Burgemeester Ward Kennes bezocht met haar de serre van Paul Boonen die in het verleden reeds de zwaarste pompoen van België kweekte.

Dandan kreeg er uitleg over wat er allemaal bij komt kijken om reuzepompoenen te kweken. Je hebt een enorm grote plant nodig waarvan alle sappen naar één enkele vrucht worden geleid. Die vrucht wordt dan ook met de grootst mogelijke zorgen omringd en gekoesterd.

Als herinnering aan haar eerste bezoek aan Kasterlee kreeg Dandan van schepen Griet Noyens een aantal zaden mee om zelf in China reuzepompoenen te kweken.

foto's:

- Dandan Zhao met burgemeester Ward Kennes en schepen Griet Noyens bij een reuzepompoen die in de serre nog een aantal maanden moet groeien.

- Schepen Griet Noyens overhandigt Dandan zaden voor een reuzepompoen.